גז"ד לעבריין תנועה סדרתי ומסיע שב"חים תמורת שכר, שסיכן חיי אדם בנהיגה בעת בריחה במרדף

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
7160-08
26.5.2009
בפני :
משה גלעד

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד פרקליטות מחוז הצפון
:
אימן אבו רמילה
עו"ד ו. לידאוי
גזר דין

הנאשם הורשע, לאחר ניהול משפט, ביום 24.3.09, בביצוען על העבירות הבאות:

סיכון חיי אדם במזיד בנתיב תחבורה - עבירה לפי סעיפים 332(2)(5) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").

הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו - עבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין.

הסעת תושבים זרים - עבירה לפי סעיף 12(א)(ג)(1), בצירוף סעיף 12א(ג4) וסעיף 12א(ד) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 (להלן: "חוק הכניסה לישראל").

הסעת נוסעים מעל המותר - עבירה לפי תקנה 84 לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה).

העובדות לפיהן הורשע הנאשם בעבירות הנ"ל פורטו בהכרעת הדין ולהלן תמציתן:

א.        הנאשם הסיע, מתוך מטרה לקבל שכר, כ- 13-14 תושבים זרים, ביודעו שהם תושבים זרים ושאין להם היתר כניסה או שהייה בישראל. זהו מספר נוסעים שהינו מעל המותר על פי תקנה 84 לתקנות התעבורה.

ב.         הנאשם הבחין בשוטרים, שניים לבושים מדים ואחד עם כובע משטרה אשר הורו לו בסימני ידיים ובכריזה לעצור, כן הבחין בניידת שהיתה עם אורות כחולים מהבהבים, שלטי משטרה בצידה ומספר רישוי משטרתי בצבע אדום ושמע את צופר הניידת ואת הוראות השוטרים, אשר נשמעו בכריזה, לעצור את הרכב.

ג.         הנאשם, לא עצר את הרכב, עשה כלפי השוטרים תנועה מגונה והחל לנסוע במהירות ובפראות, סטה מנתיב לנתיב, ללא סימון וללא אבחנה, גרם לרכבים בכביש לסטות הצידה מפניו, לרבות לניידת, אשר נאלצה לרדת לשול השמאלי של הכביש וסיכן בכך את הנוסעים בכביש, את עצמו, את נוסעיו ואת השוטרים אשר בניידת.

ד.         במהלך נסיעתו על כביש 6, גרם כאמור הנאשם לניידת לסטות לשול השמאלי (המרכזי בכביש 6) ולפני פנייתו לכביש 65 "דחף" אותה שמאלה כדי שתפנה לכיוון חדרה והוא ימינה, לכוון כביש 65.

ה.        הנאשם התמיד בנסיעתו הפרועה הנ"ל כ- 14 ק"מ. 

ו.         לאחר שירד מכביש 6 פנה הנאשם לכוון יער עירון, נסע במהירות ובפראות בכביש צר וכשנעצר, ברח מן הרכב רגלית, עד ששוטר רדף אחריו ועצר אותו.

טיעוני ב"כ המאשימה לעונש

ב"כ המאשימה הדגישה את הסכנה הרבה הטמונה בדרך נהיגתו של הנאשם אשר לחובתו 71 הרשעות בעבירות תעבורה (ת/2) וכן הורשע במהלך הדיון בתיק זה, ביום 15.2.09 בעבירה של הסעת תושבים זרים אשר ביצע ביום 29.5.06 ונדון, בין היתר, ל- 4 חודשי מאסר בפועל אותם הוא מרצה כעת (ת/1).

לדעת ב"כ המאשימה התנהגותו של הנאשם אשר הסיע כ- 13-14 נוסעים, תושבים זרים, במהלך מרדף ארוך שנמשך כ- 14 קילומטרים, בעוד ניידת המשטרה דולקת אחריו על כביש 6 שהינו כביש סואן והנאשם סוטה מנתיב לנתיב ו"זורק" רכבים לצדדים חמורה, ומצדיקה ענישה מחמירה וגם לאור התנועה המגונה שעשה כלפי השוטרים ובעיקר בשל הסכנה כלפי המשתמשים בכביש וכלפי נוסעי רכבו והשוטרים.

ב"כ המאשימה הוסיפה כי הנאשם הפך את הסעת השב"חים לדרך עיסוק ואף זאת עבירה חמורה.

לסיכום, ותוך שהפנתה לפסיקה מחמירה בסוג זה של עבירות, ביקשה ב"כ המאשימה להשית על הנאשם מאסר בפועל ממושך שירוצה במצטבר לעונש המאסר אותו הוא מרצה כעת, מאסר מותנה, פסילה בפועל של רשיון הנהיגה, פסילה על תנאי וקנס.

טיעוני ב"כ הנאשם לעונש

ב"כ הנאשם טען כי נסיבות העבירות בהן הורשע מרשו אינן מן החמורות ודומות יותר לנסיבותיה של עבירת נהיגה ברשלנות, או עבירה של סיכון חיי אדם לפי תקנה 21(ב)(4) לתקנות התעבורה, אשר בוצעה על רקע חששו של הנאשם להיתפס ע"י המשטרה בעודו מסיע שב"חים ובסופו של דבר עצר בעצמו את רכבו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>